Süleyman Soylu’nun İstanbul Gaziosmanpaşa’da katıldığı bayramlaşma programında yaptığı konuşma, kısa sürede Türkiye gündeminin en çok konuşulan başlıklarından biri haline geldi. Özellikle İsrail’e yönelik ifadeleri, farklı kesimlerden yoğun yorum aldı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Soylu’nun konuşmasında kullandığı sert ifadeler, sosyal medya platformlarında geniş yankı buldu.
“300–400 bin şehit veririz ama İsrail diye bir memleket kalmaz” sözleri, kısa sürede binlerce paylaşım ve yorumla gündemin üst sıralarına taşındı.
Soylu konuşmasında, Gazze başta olmak üzere bölgede yaşanan sivil kayıplara vurgu yaptı.
Gazze, Mescid-i Aksa ve Lübnan’daki gelişmelere değinen Soylu, Türkiye’nin bölgedeki gerilim hattının içine çekilmek istendiğini ifade etti.
Konuşmasının devamında Türkiye’nin stratejik konumuna dikkat çeken Soylu, ülkenin bölgedeki gelişmelerden doğrudan etkilenebileceğini dile getirdi.
Hatay üzerinden coğrafi yakınlığa işaret eden Soylu, olası bir saldırı durumunda Türkiye’nin güçlü bir karşılık vereceğini vurguladı.